Wat te doen bij overlijden

Home > Na de uitvaart > Wat te doen bij overlijden

Hier vindt u meer informatie over de eerste stappen die u moet zetten na een overlijden.
 
Na het overlijden is het van groot belang dat eerst de huisarts gewaarschuwd wordt. De huisarts zal na het schouwen van de overleden een verklaring van overlijden achterlaten. Als het overlijden in het ziekenhuis of zorgcentrum plaatsvindt, zal een arts automatisch geïnformeerd worden en de schouw verrichten.
 
Met de verklaring van overlijden zal de uitvaartverzorger aangifte van overlijden doen bij de gemeente, waar een uittreksel uit de overlijdensakte wordt opgemaakt.
 
Nadat de huisarts de overledene heeft bezocht, kunt u contact opnemen met Uitvaartverzorging Janneke en Ditsy den Besten. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op telefoonnummer 0118 – 62 33 59. Wij maken dan een afspraak met u, om in een persoonlijk gesprek de uitvaartwensen vast te leggen en de uitvaart vorm te geven.
 
Ook bespreken we met u wat er op dat moment moet gebeuren, zoals de laatste verzorging en het opbaren van de overledene.

Reviews en beoordelingen

Anke

Janneke heeft onze wensen tot in detail verzorgd. Zelfs was moeite gedaan voor de kaarsen in de gewenste kleur. Bovendien heeft zij mij als dochter van de overledene, zeer persoonlijk bijgestaan en was daarmee een enorme steun voor mij. Janneke controleerde alles tot in detail. Tot de bloemen toe, op het beloofde resultaat.

Ineke Wisse

Janneke is zeer betrokken, liefdevol en begripvol. Benadering is zeer persoonlijk en warm. een telefoontje van haar, gewoon hoe het met je gaat heb ik zeer gewaardeerd.

Jessy Benne-Grootenboer

Janneke den Besten heeft ons op een professionele, maar met warme en persoonlijke belangstelling bijgestaan bij de uitvaart van onze moeder. Ze gaf goede adviezen en heeft de uitvaart geheel volgens onze wensen begeleid. Ze had een luisterend oor en had aandacht voor wat ieder van ons nodig had.