Dragers

Home > De uitvaart > Dragers

Zelf dragen

U kunt natuurlijk zelf de overledene ‘dragen’ tijdens de uitvaart. Als u als familie de kist draagt wordt er vaak gebruik gemaakt van een rijdende baar.
 
Dit is een baar op wielen waarop de kist geplaatst wordt. Dit maakt het mogelijk dat iedereen die de kist wil dragen, dit kan doen.

Dragers

Een uitvaartkist gedragen door een dragers team geeft een uitvaart een indrukwekkend en chique cachet. Zo als veel word gezegd in deze tijd, “ik wil geen zwarte kraaien’’ Daarom werken wij graag samen met Draagkracht. Dit zijn studenten tussen de 20 en 25 jaar oud, die speciaal opgeleid worden voor het dragen van een kist. Het personeel is jong en uiterst representatief, fysiek in staat om een kist te schouderen en door de natuurlijke samenhang in de groep goed in staat om soepel samen te werken. Training en kwaliteitsmonitoring vinden geregeld plaats.

De kleding

De entourage van een uitvaart is er doorgaans één van traditie. Dit uit zich bij ons in het schouderen van de kist, maar tevens in de keuze van de kleding van onze mensen. Als standaardkleding hanteren wij de zogenaamde dragers tuniek, ofwel dragers jas. Deze jas is driekwart, met open kraag en revers en aan de voorkant gesloten met 4 knopen. Het is dus zeker geen zwarte regenjas, maar een jas die uitsluitend bij uitvaarten wordt gebruikt.
 
Dit tenue is afgeleid van de oude hooggesloten koetsiersjassen die vroeger gebruikelijk waren bij uitvaarten. Omdat wij de jas willen beschermen tijdens het schouderen, zijn op de schouders zwarte gevlochten epaulletten bevestigd.
 
Daarbij dragen wij zwarte handschoenen en een cylinderhoed van zwart vilt. Het spreekt voor zich dat de nabestaanden te allen tijde bepalen of wij de hoeden dan wel handschoenen dragen. De combinatie van jonge dragers in traditioneel zwart tenue is verrassend en zorgt voor een frisse, correcte uitstraling.
 
Naast het standaard zwarte tenue, kunnen wij dragers ook in het wit gekleed laten komen. Het witte tenue is geïnspireerd op het voormalige KNIL (Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger)uniform. Het tenue bestaat uit een witte broek en een witte, hooggesloten tuniek, met witte epauletten en naar keuze zilver- of goudkleurige knopen. Hierbij worden witte handschoenen en zwarte lakschoenen gedragen. Dit tenue kent geen hoofddeksel.

Reviews en beoordelingen

Anke

Janneke heeft onze wensen tot in detail verzorgd. Zelfs was moeite gedaan voor de kaarsen in de gewenste kleur. Bovendien heeft zij mij als dochter van de overledene, zeer persoonlijk bijgestaan en was daarmee een enorme steun voor mij. Janneke controleerde alles tot in detail. Tot de bloemen toe, op het beloofde resultaat.

Ineke Wisse

Janneke is zeer betrokken, liefdevol en begripvol. Benadering is zeer persoonlijk en warm. een telefoontje van haar, gewoon hoe het met je gaat heb ik zeer gewaardeerd.

Jessy Benne-Grootenboer

Janneke den Besten heeft ons op een professionele, maar met warme en persoonlijke belangstelling bijgestaan bij de uitvaart van onze moeder. Ze gaf goede adviezen en heeft de uitvaart geheel volgens onze wensen begeleid. Ze had een luisterend oor en had aandacht voor wat ieder van ons nodig had.