Skip links

Uitvaartdienst/Muziek

Afscheidsdienst

Samen kunnen wij praten over de invulling van de afscheidsbijeenkomst die past bij het karakter en de wensen van de overledene en/of van uzelf. Deze kan plaatsvinden in een kerk, maar ook in de aula van het uitvaartcentrum ,een begraafplaats of crematorium.

Natuurlijk kan de afscheidsbijeenkomst ook op een andere locatie worden gehouden. Dit geldt ook voor de condoleance of het informeel samenzijn. Samen kunnen we bespreken welke muziek er gespeeld zal worden en wie de eventuele sprekers zijn, zodat er een waardig afscheid zal plaatsvinden.

Muziek

In de dagen vlak nadat u een dierbare hebt verloren, komt er veel op u af. Zeker als u belast bent met het regelen van de uitvaart. Een uitvaartondernemer kan u daarbij veel zorgen uit handen nemen, maar u zult toch ook zelf keuzes moeten maken en beslissingen moeten nemen. Een van de zaken waarover u moet nadenken is de muziek die tijdens de uitvaart te horen zal zijn. De muziek voegt een persoonlijk tintje toe aan de plechtigheid en zorgt er vaak ook voor dat de emoties loskomen. Niet vreemd dus dat de muziek zo’n wezenlijk onderdeel vormt van een uitvaart.

De muziek bij een uitvaart bestaat vaak uit de favoriete nummers van de overledene. Maar u kunt ook kiezen voor nummers die bij hem of haar passen, die iets over hem of haar zeggen. Als u uitgaat van wie de overledene was en wat hij of zij voor u betekende, maakt dat de keuze van de muziek al iets gemakkelijker en in elk geval overzichtelijker. Een uitvaart is niet per definitie alleen maar plechtig en treurig, het is ook een afscheidsceremonie waar plaats is voor mooie herinneringen en misschien zelfs momenten van vrolijkheid. Elke uitvaart is uniek en dat betekent dat er dus geen regels zijn over het precieze verloop van de uitvaart. U bent dan ook volledig vrij in welk soort muziek u wilt laten horen, hoeveel titels er gespeeld of gedraaid moeten worden en op welk moment die muziek ten gehore gebracht moet worden. U hoeft niet te kiezen uit een standaardmuziekcollectie. Het crematorium en de begraafplaats te Middelburg beschikken over een muziekinstallatie, waar u een eigen cd kunt laten afspelen, ook beschikken ze over de gehele muziekcollectie die op iTunes te vinden is.

U kunt dan aan ons de titel en de naam van de artiest doorgeven en wij dragen dan zorg voor de muziek, u hoeft dan geen cd’s meer te hebben van de door u uitgezochte muziek. Ook is er een mogelijkheid tot het bespelen van het orgel of het ten gehore brengen van live muziek.