Verzorging / opbaring

Laatste verzorging

Zoals u wellicht weet, wordt een overledene verzorgd en op een natuurlijke manier opgebaard. Onder deze laatste verzorging verstaan wij de volgende zaken: het ontdoen van kleding waarin iemand is overleden en het wassen en verzorgen van het lichaam.
 
Vervolgens wordt de overledene aangekleed met schone kleding, die door de nabestaanden zijn uitgezocht. Deze laatste verzorging kan door ons uitgevoerd worden. Maar u mag ook de overledene persoonlijk of samen met onze medewerkers de laatste verzorging geven. Eventuele make-up kan ook bij de overledene worden opgebracht als u dit wenst.

Opbaring

Er zijn verschillende keuzes voor de nabestaanden om de overledene op te baren.
 
Zo bestaat er de mogelijkheid om de overledene in het rouwcentrum op te baren dit kan in Middelburg of Vlissingen. De intieme sfeer van het interieur zorgt ervoor, dat er op een persoonlijke wijze afscheid kan worden genomen van een dierbare. U dient van tevoren een afspraak te maken voor een rouwbezoek met de uitvaartleider. In overleg met u wordt er dan een afspraak gemaakt, dit kan ook op de dag dat u belt. Tevens kunt u zoveel afspraken maken als u zelf wilt.
 
In Middelburg en Vlissingen kunnen wij ook gebruik maken van de 24 uur ’s opbaarkamer, u krijgt een sleutelpas en kunt op elk gewenst tijdstip naar de overledene toe.
 
Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om de overledene thuis op te baren. In overleg met de familie wordt er dan gekeken naar de meest geschikte ruimte hiervoor. Middels een kistkoeling of bedkoeling is het tegenwoordig absoluut geen bezwaar om voor deze mogelijkheid te kiezen. Vele families ervaren de thuisopbaring als positief binnen het rouwproces.